Blog artikelen

Waarom is een dakinspectie belangrijk?

12 september 2022
De meeste mensen laten regelmatig het schilderwerk van hun woning bijwerken aan de buitenzijde en zorgen voor goed onderhoud van de buitengevel. Maar het dak, wordt dikwijls vergeten, totdat er schimmelplekken of lekkage ontstaat. Logisch, want een dak is een moeilijk bereikbare plaats. Het uitnodigen van een dakdekker voor een dakinspectie is de ideale manier om preventief te werk te gaan. In dit artikel leggen we je alles uit over de dakinspectie.

De voordelen en nadelen van een sedumdak

17 augustus 2022
Wanneer het tijd wordt om je platte dak te vervangen, denk je misschien direct aan een dak van bitumen of EPDM. Maar er zijn veel meer mogelijke materialen voor een plat dak. Een dak bedekken met sedum is hier een mooi voorbeeld van. Een sedumdak kent veel voordelen ten opzichte van meer traditionele dakbedekking. In dit artikel vertellen we je alles over sedum dakbedekking van aanleg en onderhoud tot de gemiddelde kosten.

Wat moet je doen bij asbest in je dak?

11 juli 2022
Asbest; een woord dat veel negatieve associaties oproept omdat het gevaarlijk kan zijn voor onze gezondheid. Best gek, want asbest is een natuurproduct en bestaat uit mineralen die verwerkt worden in bijvoorbeeld cement en golfplaten. Vanwege de oersterke eigenschappen, werd asbest veel gebruikt in de woningbouw, maar sinds 1998 is de productie en handel verboden. In dit artikel kijken we wat je kunt doen bij asbest in het dak van je woning.

Wat is cool roofing en waarom kies je voor witte dakbedekking?

08 februari 2022
Witgeschilderde daken zie je veel in warme landen, maar steeds meer koude landen nemen de witte dakbedekking over. Dat komt omdat een witte dakbedekking beter is voor het milieu en bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Hoe maak je een golfplaten dak?

08 februari 2022
Golfplaten daken zie je overal. Vooral op schuren, een veranda zie je vaak dat er gekozen wordt om golfplaten te gebruiken. Golfplaat als materiaal kent veel toepassingsmogelijkheden en voordelen. Wanneer kies je zelf voor een golfplaten dak? In dit artikel lees je alles over het bouwen van een golfplaten dak.

Een dakterras aanleggen; wat komt daar bij kijken?

07 februari 2022
Dan kun je daar prima een mooi dakterras aanleggen. Het leuke is, dat je een dakterras zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Daarbij heb je een ruime keuze uit materialen voor de ondergrond als grind, tegels, composiet, beton of hout. In dit artikel lees je alles over het aanleggen van een dakterras.