Blog artikelen

Alles over een sarkingdak

31 januari 2023
Wanneer je energie wilt besparen, kun je er voor kiezen je dak te isoleren. Dakisolatie kan op zowel platte daken als hellende daken worden aangebracht op verschillende manieren. Een sarkingdak verwijst naar een isolatiemethode, waarbij het dak via de buitenzijde geïsoleerd wordt. In dit artikel lees je alles over deze manier van je dak isoleren.

Waarom een dakraam plaatsen een goed plan is

09 januari 2023
Wie wil er geen extra slaapkamer in huis of bijvoorbeeld een werk- of studeerkamer? Veel zolders beschikken alleen over kunstlicht, waardoor deze ruimte vaak onbenut blijft. Maar laat je een dakraam plaatsen, dan kun je de zolder voortaan wel gebruiken als extra kamer. Bovendien ontvang je hier ook nog eens een premie voor van de Vlaamse overheid. In dit artikel lees je alles over de soorten dakramen, de voordelen en de gemiddelde prijs.

Last van geluidsoverlast? Zorg voor geluidsisolatie van je dak

20 december 2022
De wet geluidhinder is heel duidelijk; vanaf 22:00 uur ‘s avonds mag je de rust van buren niet verstoren. Burenlawaai zorgt voor maar liefst 17% van alle geluidsoverlast. Misschien denk je direct aan te harde muziek? Maar er is veel meer wat hinderlijk kan zijn voor jouw omgeving. Doe-het-zelf geluiden, lawaai van huisdieren of tuinonderhoud bijvoorbeeld. Met geluidsisolatie van je dak, beperk je overlast voor omwonenden en voor jezelf. Wat is er allemaal mogelijk?

Alles over pvc dakbedekking

05 december 2022
Ben je op zoek naar een waterdichte dakbedekking voor je uitbouw, garage, terrasoverkapping of schuur? Dan is pvc een goed alternatief voor bitumen of EPDM. Het materiaal pvc wordt als dakbedekking gebruikt voor platte daken en daken met een hele lichte hellingshoek. In dit artikel gaan we dieper in op pvc als dakbedekking.

Welke dakbedekking kies je voor je tuinhuis?

21 november 2022
Beschik je over een tuinhuis en ga je het dak van je tuinhuis vernieuwen? Dan loop je tegen een ruim aanbod van verschillende mogelijkheden aan. Je kunt kiezen voor een decoratieve variant, een ecologische of een oersterke variant die wel 50 jaar meegaat. In dit artikel kijken we naar de verschillende opties voor de dakbedekking van je tuinhuis.

De juiste hemelwaterafvoer tegen water op een plat dak

01 november 2022
Heb je een uitbouw, tuinhuis of een garage? Dan beschik je ook over een plat dak. Na hevige regenval kan het best wel eens voorkomen dat er meer water op je platte dak terecht komt dan de snelheid waarmee het wordt afgevoerd. Op zich geen probleem, zolang het maar niet blijft liggen. Water op een plat dak kan, op termijn, schade veroorzaken. Met een correcte hemelwaterafvoer voorkom je dit. In dit artikel kijken we waar een goede hemelwaterafvoer aansluiting aan voldoet.