Blog artikelen

Wat zijn de voordelen van een dakserre?

01 april 2024
Ben je content met hoe je woont, maar wordt de ruimte eigenlijk net ietsje te klein? Dan kun je overwegen om extra ruimte te creƫren op de zolderverdieping. De bekendste optie is het laten plaatsen van een dakkapel, maar weet je dat je ook kunt opteren voor een dakserre? In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van de dakserre en de verschillen met een dakkapel.

De beste dakbedekking voor je carport

29 februari 2024
Ben jij een van de gelukkigen met een carport aan huis? Dan heb je vast al eens nagedacht over de ideale dakbedekking voor je carport. Je wilt natuurlijk een goede bescherming voor je auto, tegen weer en wind, maar ook een soort dakbedekking die lang meegaat. In deze blog bespreken we de verschillende soorten dakbedekking voor een carport en bekijken we wat de beste optie is.

Wat is de goedkoopste dakbedekking?

30 januari 2024
Woon je in een woning met tuin? Dikke kans dat je buiten je huis verschillende gebouwen hebt met een dak. Denk maar aan een overkapping, carport, schuurtje of tuinhuis bijvoorbeeld. Ook deze daken moeten eens in de zoveel jaar vervangen worden. Op de meeste gebouwen buitenshuis kiezen we voor goedkopere dakbedekking. Wat is nu eigenlijk de goedkoopste dakbedekking waar je uit kunt kiezen? We zochten het voor je uit.

Al eens gedacht aan metalen dakbedekking?

29 december 2023
Wanneer je nieuwe dakbedekking nodig hebt, denk je direct aan klassieke dakpannen van klei of leien dakpannen. Maar tegenwoordig kun je jouw dak ook laten bekleden met een metalen dakbedekking. We hebben het dan niet over die metalen golfplaten die je op schuurtjes ziet, maar over verschillende sierlijke varianten. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden.

Wanneer moet je een dakgoot vervangen?

21 november 2023
Dakgoten komen in veel verschillende vormen, formaten en materialen. Het materiaal en onderhoud dat je laat uitvoeren, bepaalt voor een groot gedeelte de levensduur van je dakgoot. Zo gaat een dakgoot van zink langer mee dan een dakgoot van pvc bijvoorbeeld. Wanneer moet je de dakgoot vervangen en herstellen? We zochten het in dit artikel voor je uit.

Alles over een rookkanaal aanleggen in bestaande schoorsteen

31 oktober 2023
Stel, je hebt een sfeervolle houtkachel, gaskachel of open haard op het oog. Dan kun je deze niet zomaar aansluiten op je bestaande schoorsteen. Om een kachel te installeren moet er namelijk altijd een speciaal rookkanaal worden aangelegd in je schoorsteen. Een rookkanaal is namelijk iets anders dan een schoorsteen. In dit artikel bekijken we hoe je een rookkanaal kunt aanleggen in een bestaande schoorsteen.