Blog artikelen

Wat moet je doen bij asbest in je dak?

11 juli 2022
Asbest; een woord dat veel negatieve associaties oproept omdat het gevaarlijk kan zijn voor onze gezondheid. Best gek, want asbest is een natuurproduct en bestaat uit mineralen die verwerkt worden in bijvoorbeeld cement en golfplaten. Vanwege de oersterke eigenschappen, werd asbest veel gebruikt in de woningbouw, maar sinds 1998 is de productie en handel verboden. In dit artikel kijken we wat je kunt doen bij asbest in het dak van je woning.

Wat is cool roofing en waarom kies je voor witte dakbedekking?

08 februari 2022
Witgeschilderde daken zie je veel in warme landen, maar steeds meer koude landen nemen de witte dakbedekking over. Dat komt omdat een witte dakbedekking beter is voor het milieu en bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Hoe maak je een golfplaten dak?

08 februari 2022
Golfplaten daken zie je overal. Vooral op schuren, een veranda zie je vaak dat er gekozen wordt om golfplaten te gebruiken. Golfplaat als materiaal kent veel toepassingsmogelijkheden en voordelen. Wanneer kies je zelf voor een golfplaten dak? In dit artikel lees je alles over het bouwen van een golfplaten dak.

Een dakterras aanleggen; wat komt daar bij kijken?

07 februari 2022
Dan kun je daar prima een mooi dakterras aanleggen. Het leuke is, dat je een dakterras zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Daarbij heb je een ruime keuze uit materialen voor de ondergrond als grind, tegels, composiet, beton of hout. In dit artikel lees je alles over het aanleggen van een dakterras.

Alles wat je wil weten over EPDM dakbedekking

04 februari 2022
Beschik je over een plat dak op je aanbouw, tuinhuis of garage? Dan heb je vast nagedacht over het soort dakbedekking. Bij bestaande daken zien we sinds de jaren 80 vaak bitumen, of roofing, op platte daken. Maar EPDM dakbedekking is in opkomst en wordt, in Belgiƫ, inmiddels op zeker 40% van de platte daken geplaatst. In dit artikel vertellen we je alles over EPDM op je dak.

Welk isolatiemateriaal is het beste voor je dak?

03 februari 2022
Dankzij dakisolatie bespaar je tot wel 30% op je energierekening en verminder je je CO2-uitstoot. Wanneer je op zoek gaat naar dakisolatie, vliegen de termen je om de oren. Lambda waarde, XPS of thermisch rendement, je moet het allemaal maar begrijpen.